Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

header-image
Yenilenebilir Enerji

Yükseklik Onu Korkutmuyor

December 05, 2017

110 metre yüksekte, 3 metre genişliğinde bir platformun üzerinde Kristen Hough küçücük görünüyor değil mi? Bu yükseklikte rüzgâr o kadar güçlü ki, bu dev türbinin kanatları dakikada 14 tur atıyor. Ani bir rüzgâr burada bir insanı saniyeler içinde tepetaklak edebilir.

28 yaşındaki Kristen, aldığı güvenlik eğitimleri ve özgüveni sayesinde rüzgâr türbinlerinin üzerinde oldukça korkusuz görünüyor. Bir rüzgâr teknisyeni olarak Kristen, 185 megavat güç üreten -ki bu miktar bir şehrin enerji ihtiyacını karşılar- 61 türbinden sorumlu teknik ekibin bir parçası. Bu ekiple birlikte de her gün en az bir türbin tırmanışı gerçekleştiriyor. Çözdüğü problemlerse bazen dijitalleşme sayesinde bilgisayarından birkaç “klik”le, bazen de vidaları söküp yeni parçaları takmak gibi fiziksel efor isteyen çabalarla mümkün.

image_image

Kristen’ın GE’deki hikayesi 2015 yılında başlamış. Bir yıllık rüzgâr türbini teknisyenliği eğitiminin ardından Kirsten, ABD ve Kanada’daki en hızlı gelişen mesleklerden birinin üyesi olarak göreve başlamış.

Kirsten Hough, Batı Kanada’nın ilk kadın rüzgâr türbini teknisyeni ve GE’nin bu bölgedeki 2020 hedefi için ilk adımlardan biri. GE, 2020 yılına gelindiğinde teknik, yani STEM rollerde %50 kadın, %50 erkek çalışan rakamına ulaşmak için kararlı.

https://youtu.be/6JqUTpp0t5A

Kirsten’ın ve parçası olduğu ekibin bir gününe, onlarla aynı yüksekliğe çıkarak bakmak isterseniz, drone’larımız sizi götürmeye hazır.

Categories
tags