Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Yatağan’ın Enerjisi GE ile Artacak

July 11, 2016

GE, Türkiye’deki ilk tam kapsamlı buhar türbini ve jeneratörü modernizasyonunu Yatağan Termik Santrali için gerçekleştirecek. Bu projeyle birlikte Yatağan Termik Santrali’nin kullanılabilirliği ve ömrü artacak ve ortalama 125 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak 44 MW ek üretim kapasitesine ulaşılacak.

2014 yılından beri BEREKET Enerji’nin sahip olduğu Yatağan Termik Santrali’nin modernizasyon haberi, her yıl Avrupa enerji üretim sektöründeki isimleri bir araya getiren ve Milano’da düzenlenen Power-Gen Europe 2016 konferansında duyuruldu. Proje sayesinde gaz türbinlerinin bakım aralıkları ve ömrü uzarken, aynı zamanda verimlilik ve güç de ciddi oranda artacak; Yatağan’da hali hazırda üretilen 180 MW’lık enerji, yaklaşık 228 MW’a yükselecek.

GE, Yatağan Termik Santrali’nin modernizasyonunda yine GE Store konsepti ile hareket ederek farklı sektörlerdeki deneyimlerini tek bir alana aktaracak. GE’nin 2014 yılında satın aldığı Alstom Power tarafından projeye sağlanacak ekipman ve bilgi de projenin gücünü artıracak. Projeyle BEREKET Enerji, Rus şirketi Electrosila imzalı (Power Machines) Dolmel H2 soğutmalı jeneratörlerini GE’ye ait üç Hava Soğutmalı Jeneratör ile değiştirecek. GE, ayrıca eski statik ikaz sistemini de yenileyerek üç yeni ikaz sistemi tedarik edecek.