Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Türkiye, Biyofarmasötik Pazarının En Büyük Oyuncusu Olabilir

September 09, 2016

GE Sağlık’ın İstanbul’da kurduğu Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, Türkiye’de biyofarmasötik ve biyoteknoloji endüstrisinin büyümesini desteklemek için eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerine devam ediyor. Laboratuvar, GE’nin yenilikçi biyoproses ve araştırma teknolojileri ile donatılarak, Türkiye’de yerel biyoüretim yetkinlikleri ve uzmanlığı sağlamaya destek olmak üzere Türk GE biyoproses uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından destekleniyor.

Avrupa’daki altıncı en büyük ilaç endüstrisine sahip olan Türkiye, küresel biyofarmasötik pazarında da önemli bir oyuncu olmaya aday1. Türkiye’nin sağlık endüstrisi ile ilgili vizyonu, Ar-Ge çalışmalarını desteklemeye ve endüstri-akademi işbirliği faaliyetleri yoluyla yetenekli iş gücü konusundaki eksikliği gidermeye yönelik olarak TÜBİTAK tarafından belirlenen güçlü bir strateji içeriyor. GE’nin bu yeni proje çağrısı ise, yeni teknoloji ve eğitim merkezine erişim imkânı sağlamasıyla ve akademik işbirliği faaliyetlerine destek sunmasıyla bu vizyonu destekliyor.

GE Sağlık’ın İstanbul’da kurduğu Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, KUBioTM modüler biyolojik ilaç fabrika çözümü sayesinde tam ölçekli üretime kadar, global biyoproses endüstrisine A’dan Z’ye hizmet sunabiliyor.

Fast Trak Eğitimleri Artık Türkiye’de

Biyofarmasötik endüstrisi ve bölgedeki üniversiteler için gelişmiş teknik eğitim, teknoloji değerlendirme, proses geliştirme ve ölçek büyütme çalışmaları sağlayan Fast Trak eğitimleri de laboratuvarın hizmetleri arasında yer alıyor. Türkiye’deki GE Sağlık Yaşam Bilimleri Teknoloji Laboratuvarı, ABD, Birleşik Krallık, Çin, Hindistan ve İsveç’in ardından açılan en yeni Fast Trak eğitim tesisi konumunda ve ilaç keşfi, protein bilimi ve biyoproses araştırması alanlarında şirketin yenilikçi araç ve teknolojilerine erişim sağlıyor.

Türkiye İlaç Endüstrisi, Deloitte raporu, Mart 2014.

Categories
tags