Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Sağlıklı Bayramlar!

July 04, 2016

Dijitalleşen dünyada “eski bayramlar”ı aramak doğru mu? Teknoloji ilerledikçe belki de Marshall McLuhan’ın “küresel köy” kavramı daha da belirgin hissediliyor. Daha uzağa gidebiliyor, kültürler yakınlaşıyor ama teknolojinin imkânları ve dijitalleşme ile her an birlikte olabiliyor dünyanın her yerinden haber alabiliyoruz.

Bayram” denildiğinde ilk olarak sevdiğimiz insanlarla bir arada olmayı düşünüyor, hemen ardından da şeker ve güzel yemekler geliyor. Bugün, dijitalleşen dünyada insanlarla bir arada olma kısmının oldukça değiştiğini zaten belirtmiştik. Peki, bu dijitalleşme yemekler ve şeker konusunda nasıl bir değişime yol açtı?

GE Healthcare’in yürüttüğü sağlıkta dijitalleşme çalışmalarıyla yakın bir gelecekte mobil teknolojiler ve özel uygulamalar ile herkes sağlığını her an kontrol altında tutup izleyebilecek. Örneğin diyabet hastaları durumlarını sürekli kontrol altında tutan minyatür cihazlardan çıkan sonuçları akıllı telefonları ile izleyebilecek ve yönlendirme alabilecek. Aynı şekilde diyabet riski taşıyan kişiler de bu sağlığın dijitalleşmesi sayesinde hastalıklarını bugüne göre çok daha erken teşhis edebilecek. Elbette sağlıktaki bu dijital devrim hemen gerçekleşmeyecek; ancak en kısa zamanda gerçekleşmesi için GE Healthcare’in çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Herkes için bayramların daha sağlıklı geçmesi için.

Şeker tüketimine dikkat etmeniz dileğiyle, sağlıklı bayramlar!