Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Proje ekibinin Dare to Lead Liderlik Atölyesi Deneyimleri

January 15, 2016

Geçtiğimiz günlerde General Electric Türkiye ekibi olarak dünyanın çeşitli noktalarında seçkin üniversitelerin öğrencileri ile uygulanmış “Dare to Lead” Liderlik atölyesinin Ortadoğu ve Kuzey Afrikayı da içine alan bölgede pilot ülke olarak İTÜ öğrencileri ile gerçekleştirdik.

GE Türkiye ve globalde petrol ve gaz, enerji ve su, havacılık ve sağlık iş kollarından insan kaynakları, satış-pazarlama ve iletişim bölümlerinden bir çok çalışanın dahil edildiği proje ekibi büyük istekle aylar öncesinden hazırlıklarına başladıkları atölye günü gelip çattığında büyük heyecan içindeydiler. Proje Lideri Ruhan Temeltaş, İnsan Kaynakları Yöneticisi Gözde Soncağı ve Yetenek Yöneticisi Hisham Al Muthanna gün boyu edindikleri izlenimleri ve Dare to Lead hakkındaki görüşlerini bizlerle paylaştı.

GE Havacılık İnsan Kaynakları Yöneticisi Gözde Soncağı GE’ nin imzasını attığı bir günlük kariyer kampı olarak tanımladığı Liderlik Atölyesinde en iyi üniversitelerden yüksek potansiyelli öğrencilerle gerçekleşen aktivitelerde onlara liderlikle ilgili merak ettiklerini anlattıkları, bu konuda daha fazla düşünmelerini sağladıkları ve kendilerini bu konuda keşfetmelerini sağladıklarını anlattı.

Gözde, öğrencilerin hedeflerini belirlemeleri ve kariyer haritalarını şimdiden çizmelerinin gerekli olduğunu belirtti.

Temeltaş: “Dare to Lead öğrencilerin liderlik özelliklerini keşfettikleri ve sergileme fırsatı yakaladıkları bir günlük kariyer kampı. Öğrencilerle yaptığım interaktif konuşmalar ve stratejik oyun sırasındaki gözlemlerim sonucu yeni nesilin bir çok konuda çok heyecanlı ve dinamik olduğunu gözlemledim. Etkinliğin ilk anından son saniyesine kadar hepsi bu heyecanlarını ve canlılıklarını korudular ve tüm etkinliklerde ilgiyle aktif rol aldılar. Bir GE lideri olarak geleceğin liderlerinden enerjik olmalarını, güven ortamı ve iş birliği içerisinde çalışmalarını bekliyorum” dedi.

Ruhan Temeltaş: “Geleceğin liderleri güven ortamı ve işbirliği içerisinde çalışmalı” Her biri ne kadar tutkulu ve ilgili olduklarını ortaya koydu.

GE’nin global liderlerinden yetenek yönetimi konusunda uzman Hisham Al Muthanna etkinlik boyunca yenç yetenekleri gözlemledi, etkinlik aralarında kısa sohbetlerle hepsini tanımaya ve Türkiye’deki genç lider adaylarını değerlendirdi.

 

Hisham, etkinliğe katılan öğrencilerden çok etkilendiğini ve öğrencilerle etkileşimleri sonucu en temelde öğrencilerin birbirleriyle iletişimi ve ilişkilerinin çok iyi olduğunu gözlemlediğini belirtti. Bir yetenek yönetimi uzmanı olarak stratejik oyun boyunca öğrencileri gözlemleyen ve daha sonrasında da kariyer planı hazırlama konusundaki etkinliği yöneten Hisham, öğrencilerin gün boyu tutku ve ilgilerinden çok etkilendiğini söyledi.

Yerel yetenekleri geliştirme ve onları lider olarak yetiştirme yolunda attığımız önemli adımlardan biri olan Dare to Lead etkinliğimizde #LiderOlmayaHazırım diyerek Liderlik Atölyemize katılan yüksek potansiyel sahibi tüm öğrenci arkadaşlarımıza başarılı bir kariyer dileriz.

https://youtu.be/u8LZ437G1EM

Categories
tags