Skip to main content
header-image
GE Türkiye

Gençler Bizim Gelecek Yüzümüz: Geleceğin Yeteneklerini Keşfediyoruz

December 23, 2022

GE, 130 yıldır dünyayı dönüştüren yenilikler ve milyonlarca insanın hayat kalitesini yükseltecek teknolojiler sunmayı büyük bir amaç olarak benimsiyor. Her gün temelinde sürdürülebilirlik olan bir dünya inşa etmek üzere çalışıyor ve zorlukların üstesinden geliyor. Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) faaliyetleri gerçekleştiren GE içinde yer aldığı toplumu daha ileriye taşımak adına gençlere destek vermeye devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda GE Türkiye Kadın Çalışan Ağı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğiyle “Gelecek Yüzümüz” adlı bir STEM etkinliği ve sürdürülebilir havacılık konulu bir inovasyon yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilere, Karbondan Arındırılmış Enerjiler ve Karbondan Arındırılmış Yerleşik Teknolojiler konularında GEmentörleriyle birlikte çalışarak hazırladıkları projeleri GE liderlerine sunma fırsatı verildi.

ogrenci sunum

Zirvenin açılış konuşmasını yapan GE Türkiye İletişim Direktörü Özlem Aksoy, GE’nin sürdürülebilirlik stratejilerine değindi. Herşeyin temelinde ve merkezinde dürüstlük ilkelerinin yer aldığını ifade eden Aksoy, iş ve sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda enerji dönüşümünü sağlamak ve karbondan arındırmak üzere yeni teknolojiler geliştirdiklerini, daha akıllı ve daha etkin uçuşu sağlayacak teknolojileri AI ile destekleyerek daha etkin hale getirdiklerini aktarırken,  aynı zamanda çeşitlik ve insan hakları konularının da sürdürülebilirlik stratejisinin en önemli halkalarından biri olduğuna değindi.

ozlem Aksoy

Zirve GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay, GE Digital Yazılım Mühendisliği Başkan Yardımcısı Evrim Erdoğuş, GE Aerospace Saha Destek Başmühendisi Zeynep Karagöl ve GE Vernova ONW İş Geliştirme ve Satış Direktörü Yiğit Erzan’ın katılımlarıyla devam etti.

ge jüri

Molbay, havacılık sektöründe daha az karbon salınımının hedeflendiğini ve bu hedefi gerçekleştirmek için CFM RISE (Sürdürülebilir Motorlar için Devrim Niteliğinde İnovasyon) Programı altında 2030’un ortalarına kadar teknolojik gelişmeler sağlayacaklarını dile getirdi. Erdoğuş, “Sürdürülebilirlik için yazılımın gücünden yararlanarak optimizasyon algoritmaları üretiyor ve tüm ekiplerimizin kendilerini daha iyi planlamalarını, daha az karbon salınımıyla ilerlemelerini sağlıyoruz.” dedi. Karagöl, GE tarafından sürdürülebilirlik için geliştirilen ve üretilen teknolojilerden bahsetti. Erzan, amaçlarında n bir tanesinin “karbon ayak izini dönüştürebilir hale getirmek olduğunu ve yeni teknolojilerle türbin kanatlarının geri dönüşebilir olması için çalıştıklarını” söyledi.

aybıke molbay

Zirve, GE Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Özge Çırıka’nın moderatörlüğünde “GE’li Olmak” paneliyle devam etti. Konuşmacı olarak panele katılım sağlayan GE çalışanları, GE tarafından sağlanan sosyal haklara, kariyer gelişimi için sunulan programlara ve öğrencilerin neden GE’yi tercih etmeleri gerektiğine değindiler. Konuşmacılar, teknik eğitimlerin sunulduğu Edison Programı ve gelişim fırsatlarının sunulduğu Kariyer Gelişim Programı’yla yeni mezun olan GE çalışanlarının kendilerini çok daha etkili bir şekilde geliştirebileceklerinden bahsettiler.

Speed Networking paneliyle devam eden zirvede, “Kariyerime İlk Adım” projesinde yer alan öğrenciler GE liderleriye hızlı sohbetler gerçekleştirdiler ve hazırladıkları projeleri birlikte tartıştılar. GE liderlerinden tavsiyeler alan öğrenciler, hem projelerini hem de kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı buldular.

Ardından, zirvede sahne sırası Ritim Atölyesi’ndeydi. Katılımcılara tef, darbuka ve marakaslar dağıtıldı. Tüm katılımcıların katılımlarıyla interaktif bir performans sergilendi. Zirvenin bu kısmı hem katılımcıların ritim duygularını açığa çıkaran hem de keyifli anlara şahitlik edilen bir kısım olarak akıllara kazındı.

Zirveyi, “Kariyerime İlk Adım” projesi kapsamında 13 gruba ayrılan öğrencilerin “İnovasyon Yarışması” için hazırladıkları projelerin sunumları takip etti. Öğrencilerin, ne kadar parlak bir geleceğe sahip oldukları gözlerinden okunuyordu. Enerji dolu ve dinamik bir şekilde GE liderlerine sunumlarını yaptılar. Sunulan projelerin tümü sürdürülebilirliğe çok büyük katkılar sağlayacak projelerdi. Öğrencilere, projelerini hazırlarken GE mentörleriyle birlikte çalışma imkânı da sunuldu. Bu sayede yetenekli öğrenciler, GE mentorlarının bilgi ve birikimlerinden faydalanarak kendilerini geliştirme, yaratıcılıklarını ön plana çıkarma, açıklık ve organizasyon yapısı öğrenimiyle sorun çözme yaklaşımını edinme fırsatı yakaladılar.

Fütürist ve Ekonomist Ufuk Tarhan’ın yapmış olduğu sunumla devam eden zirvede Tarhan, “Geleceği hayal eder, tasarlarız. Oysa gelecek bir yolculuk ve gideceği yeri, yarınları epeyce net biliyoruz.” dedi. Gençlerin yapay zekâya sıcak bakmaları gerektiğini ve gelecekte mutlaka yapay zekânın hayatımızda yer alacağından bahsetti. Tarhan, “İş dünyasında en güçlüler değil, değişime en fazla uyum sağlayanlar ayakta kalır. Artık değişim de yetmez, en olmak istiyorsanız dönüşmeniz şart.” diyerek gençlere olan tavsiyelerini sürdürdü. Bu sırada, GE liderlerinden oluşan “İnovasyon Yarışması” jüri üyeleri de öğrencilerin projelerini değerlendirdiler.

ufuk tarhan

Zirvenin son kısmında ise “Kariyerime İlk Adım” projesi kapsamında düzenlenen “İnovasyon Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi. Jüri üyeleri, birbirinden değerli projeleri değerlendirirken zorlansalar da ilk üçe giren grupları belirlediler. Kazanan gruplar sahneye çıkarak ödüllerini teslim alırken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de GEtesislerini gezme ödülü verildi.

Kapanış konuşmasını yapan Aksoy, organizasyonda emeği geçen GE Türkiye Kadın Çalışan Ağı’na, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, GE liderlerine ve zirveye katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti. GE, öğrencilere ilham kaynağı olmaya ve gelişimlerine destek olmaya devam edecek.

Categories
tags