Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

GE İnovasyon Ağı Dünyayı Küçültüyor, İnovasyonu Büyütüyor

March 06, 2017

Hızlı şarj, enerji üretimi ve enerji depolama alanında çalışmalar yapan bir startup olan Tespack, ilk ödülünü Türkiye’nin en büyük startup festivali olan Startup Turkey’de aldı. Peki, Helsinki ve Valencia’da ofisleri bulunan ve Finlandiyalı bir startup olan Tespack nasıl oldu da Türkiye’nin en büyük yatırımcılarının karşısına çıktı ve bir ödül alabildi? Cevap: GE İnovasyon Ağı.

Günümüzde ne kadar harika işler çıkarsalar da startupların önünde büyük engeller bulunuyor. Ancak GE İnovasyon Ağı’nın çalışmaları sayesinde ekosistemler ve insanlar küresel olarak bir araya gelebiliyor bu engeller aşılabiliyor. Tespack, GE Enerji Köyü projesi ile GE’nin Finlandiya, Helsinki’deki enerji startuplarına odaklanmasının ardından bu ağın bir parçası olmuştu.

image_image

GE Türkiye İnovasyon Merkezi Lideri Ussal Şahbaz“İnovasyonun sadece büyük şirketlerden, belli başlı startuplardan ya da belli bir bölgeden değil, hemen her yerden gelebileceğini anlamak çok önemli.  Finlandiya ve Türkiye gibi farklı ülkelerde inovasyonları kuluçkaya geçirmek, yatırımlar bulmak  için GE İnovasyon Ağı ile küresel bağlantılar sağlayabiliyoruz. Temel olarak insanları bir araya getirip, birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlıyoruz. Doğru kişiye ulaşmak ve iş birliği, inovasyon yaratmak için gereken en önemli unsur ve GE İnovasyon Ağı olarak da bunu sağlıyoruz.” diyor.

image_image

Enerji ve Sağlık İnovasyon Köyü Lideri Mikko Kauppinen ise, “Finlandiya güçlü bir inovasyon üreticisi ama küçük bir pazar. Finlandiya ekosisteminin büyük fırsatlar barındıran Türkiye Pazarı gibi büyük pazarlarla bağlantı içerisinde olması büyük önem taşıyor. Dolayısıyla Startup Turkey katılımımız beni çok heyecanlandırdı” diyor.
8’incisi gerçekleştirilen Startup Turkey organizasyonu bu toplamda 91 ülkeden 6500 başvuru aldı. Bunlardan 50’si organizasyona davet edildi. Tespack ise finale kadar ilerledi ve “En İyi Yatırım Potansiyeli” dalında kazanan oldu.
Tespack, güneş panelli sırt çantalarını da içeren hızlı şarj teknolojileri, enerji depolama ve üretim alanındaki çalışmaları ile tanınıyor. Şirket, bu baharda aksiyon kameraları için güneş panelli bir kask lansmanı da yapacak.
https://youtu.be/xtlBzYjNmi4

Yeni ürünle ilgili bilgi veren Tespack CEO’su Mario Aguilera, “Genelde aksiyon kameralarının kaska bağlanması güvenlik sorunları yaratıyor. Ancak yeni projemiz sayesinde bu güvenlik engellerinin önüne geçiliyor. Güneş panelleri sayesinde 12 saat boyunca full HD ya da 4K çekim yapılabiliyor, kamera sürekli şarj olurken tamamen şarjı bitse bile harici olarak 12 dakikada hızlı şarj ile doldurulabiliyor!” şeklinde konuştu.