Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

GE, Fortune Dergisi’nin “Dünyayı Değiştirenler” Listesinde

August 29, 2016

HArriet

Verimlilik, GE’nin “Dünyayı Değiştirenler” listesinde üçüncü sırada yer almasının en önemli sebeplerinden. Fortune Dergisi, oluşturdukları liste ile şirketleri dünyanın en büyük problemlerine karşı ürettikleri çözümlerle, yarattıkları sosyal etkiyle, inovasyon ve iş sonuçlarıyla değerlendiriyor. Peki, Fortune Dergisi’nin dikkatini hangi GE teknolojileri çekmiş olabilir. Birkaç örneğe yakından bakalım.

Dijital Rüzgâr Çiftliği

Bütün rüzgâr çiftliklerinin kendi DNA’sı var. Her birinde rüzgârın, türbinlerin arasında ve arazide izlediği yol farklı ve eşsiz. Bu nedenle GE Dijital yeni bir teknoloji ile bütün rüzgâr türbinlerinin dijital ikizini yarattı ve bu sayede verimliliği rüzgâr çiftlikleri için inanılmaz bir artış olan %20 oranında artırdı. Türbinlerin dijital ikizleri üzerinden farklı hızdaki rüzgarlara göre optimizasyon sağlanabiliyor, türbinler verimliliği artırmak için birbirleri ile iletişime geçerek, rüzgara karşı doğru şekilde konumlanabiliyorlar.

GE9X

Havacılık sektörü büyümeye devam ediyor ve verimli olmasının yanı sıra çevreci jet motorlarının geliştirilmesi oldukça önemli hale geliyor. GE’nin GE9X jet motoru düşük nitrojen oksit emisyonu ve bir jet motoruna göre oldukça sessiz olmasıyla öne çıkıyor.

GE Sağlık, Anne & Çocuk Programı

Anne ve çocuk sağlığı hala dünyanın en önemli problemlerinden biri. GE ve GE’nin bu konudaki partneri olan Santa Clara Üniversitesi, anne-çocuk sağlığı için çalışan kurumlara ciddi yardımlar, iş geliştirme modelleri ve organizasyon bilgisi sağlıyor.