Skip to main content

Dijitalleşen Bir Devden, Dönüşüm Stratejisi Raporu

December 18, 2017

Endüstrilerin dijitalleşme yolculuğu, son birkaç yıldır üretim çevreleri tarafından belki de üzerine en çok konuşulan konu. Dijitalleşmenin getireceği ek gelir düşünüldüğünde, bu konunun bu derece popüler olmasının tesadüf olmadığı oldukça rahat gözlemlenebiliyor. Dijitalleşmenin 2025 yılına kadar sanayide 3.7, akıllı şehir uygulamalarında 1.7, sağlık uygulamalarında 1.6 ve toplamda 11 trilyon dolar miktarında ek gelir yaratması bekleniyor.
Önümüzdeki yıllarda dijital devrimi yakalayamayan şirketlerin rekabette zorlanacağı açık olarak görünüyor. Ayrıca bahsedilen ek gelirden pay almak isteyen şirketler tüm dünyada endüstriyel üretimlerini ve ürünlerini dijitalleştirmenin, yani yeni sanayi devrimini yakalamanın peşinde. Bütün bunlara rağmen aslında çok az şirket bu zorlu dönüşümü gerçek anlamda başlatabildi.

GE Dijital’in San Francisco’da düzenlediği Minds + Machines Konferansı’nda GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Flannery dijital dönüşüm ile ilgili, “30 yıl önce, 1987 yılında girdiğim şirket, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren makineler yapıyordu. Artık her şey makinelerden ibaret değil. Yazılımları ve hizmetleri bir araya getiren dijital çözümler yeni iş modelleri ortaya çıkardı.” şeklinde konuştu.
GE’nin bu dönüşümü nasıl başlattığını ve dijitalleşme yolunda attığı adımı aşağıdaki infografikte görebilirsiniz.

image_image

 

image_image

 

İnfografikte dijital endüstriyel dönüşümün 5 temel ilkesini görebilirsiniz.
Peki; alışık olduğumuz şekliyle dijital projeleri, bilgi işlem departmanları tarafından yürütülen projeler olmaktan çıkaran ve makineleri, insanları, yazılımları, tedarik zincirlerini birbirine entegre eden dijital dönüşüm GE için ne ifade ediyor? GE’nin Türkiye’de üretim yaptığı 70. yılında sunduğu GE’nin Dijital Endüstriyel Dönüşüm Stratejisi Raporu, GE’nin kendi dijital dönüşüm deneyimine dair içgörülerini, çıkardığı dersleri, kullandığı araç ve tekniklerin genel bir değerlendirmesini yapıyor ve dijital dönüşüme dair bütün sorularınızı cevaplıyor.

Categories
tags