Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Dijital 2.0 ve Geleceğin Akıllı Fabrikaları

June 08, 2016

Dijital teknolojilerin etrafımızı sardığı ve konuşmak, sosyalleşmek, araştırmaktan öte artık üretimin kendisinin dijital teknolojilerle şekillendiği bir dünyada Dijital 2.0 etkinliği aklımızdaki sorulara yanıt aradı.

GE’nin de sponsor olduğu Gelecekhane Dijital 2.0 etkinliğinin en çok üzerinde durduğu nokta, Endüstriyel İnternet sayesinde “akıllanan” nesneler oldu. Nesneler, yeni dönemde sınırsız miktarda veri üretirken artık aynı zamanda ürün üretim sürecinin de en etkili elemanları haline geliyor. Ancak şirketlerin dijitalleşme süreci yazılırken ki kadar kolay gerçekleşmiyor. Bu süreci oldukça hızlı ve başarılı bir stratejiyle şekillendiren ve yüzyılı aşkın süredir enerjiulaşımhavacılık ve sağlık alanlarında çalışan GE; deneyimini yoğun ilgi gören etkinliğin konuklarıyla paylaştı.

GE’nin dijitalleşme süreci, endüstriyel internet ve sanayinin dijitalleşmesi hakkında konuşan GE Dijital Türkiye Genel Müdürü Uygar Doyuran, Endüstriyel İnternet sayesinde verimliliğin önemli derecede artırılarak her iş kolunda ciddi tasarruf sağlanılabildiğini anlattı. Doyuran, “Endüstriyel İnternet bir tercih değil, hayatta kalmak için bir zorunluluk haline geldi.” dedi ve GE’nin halen endüstriyel bir şirketten dijital endüstriyel bir şirkete dönüşümünün hızla devam ettiğini belirtti.

 

Uygar Doyuran aynı zamanda yeni dönemde Türkiye’nin bu dönüşümden nasıl faydalanabileceğine dair bilgiler de verdi. 2020 itibariyle 10.000 gaz türbini, 68.000 jet motoru, 100 milyondan fazla aydınlatma armatürü ile 150 milyondan fazla otomobilin Internet’e bağlı olacağını söyleyen Doyuran, Endüstriyel İnternet’in sanayide giderek daha da fazla önemli bir role sahip olacağını belirtti. Türkiye’de üretim sektöründe dijital dönüşüm için farkındalığın arttığını gözlemlediklerini söyleyen Doyuran, “Bu da çok olumlu bir gelişme. Ancak daha önemli olan harekete geçmek. Her fabrikanın kendi resmini çekip, analizini yapıp, durumunu tekrar gözden geçirmesi ve dijitalleşme yol haritasını çizmesi gerekiyor.” diyor.