Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

header-image

Buhar Enerjisi Dönüşüyor: Enerji Verimliliği ve Modernizasyon

May 31, 2017

GE’nin enerji sektörünün farklı alanlarındaki uzmanları, bir süre önce bütünleşik santral çözümleri geliştirmek üzere Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi’ni açtı. Merkez, yeni ultra süper kritik (USC) buhar enerjisi sistemleri geliştirilmesinden, mevcut kömür santrallerinin iyileştirilmesine kadar çeşitli alanlarda faaliyet yürütüyor. Merkezin gerçekleştirdiği ve küresel enerji santrallerini kapsayan analizi, mevcut yazılım ve donanım çözümleri tam anlamıyla uygulandığında kömür ve doğal gazla çalışan santrallerin karbondioksit emisyonlarının %10 azaltılabileceğini ortaya koyuyor.

Verimlilik İçin Türkiye’nin Örneği: Yatağan Termik Santrali

Yatağan Termik Santrali, GE’nin Türkiye’deki ilk buhar türbini ve jeneratörü modernizasyonu projesi niteliğini taşıyor. Proje çerçevesinde GE, mevcut üç buhar türbini ve jeneratörünün modernizasyonunu gerçekleştiriyor. Bu projeyle birlikte Yatağan Termik Santrali’nin üretim miktarı, emre amadeliği ve çalışma ömrü artacak ve ortalama 125 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak 44 MW ek üretim kapasitesine ulaşılacak.

image_image

Teknolojik inovasyonlar, santral sahiplerine mevcut santrallerinin performansını da artırma olanağı sağlıyor. GE Enerji Servisleri, Fleet360* santral çözümleriyle, santral performansını optimize eden tüm donanım teknolojilerini entegre bir şekilde sunuyor. GE’nin Fleet360* santral çözümleri portföyü, mevcut doğal gaz, buhar, nükleer ve endüstriyel santrallerine ve filolara, daha verimli ve temiz bir enerji üretimi olanağı sağlıyor.