Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

header-image

Bir Milyon Öğrenciye Üçüncü Boyutta Eğitim

December 05, 2019

egitim img

GE Katmanlı İmalat, daha fazla sayıda çocuğu STEM eğitimine çekmek ve çocuklara katmanlı imalat potansiyelini göstermek için beş yıllık AEP programını başlattı. Program, diğer eğitim girişimlerinden farklı olarak, dünyadaki ilk ve orta okullara polimer üç boyutlu yazıcılar sunuyor. GE Katmanlı İmalat, eğitim programını tasarlamak ve yönetmek adına Polar Cloudolarak bilinen, eğitimde üç boyutlu üretim için çevrimiçi bir platform sağlayan Cincinnati merkezli şirket Polar3D‘yi aldı.

Okullar da bu fikri çabucak benimsemiş olacak ki, programa sadece üç yılda, 36 ülkede 2.000’den fazla okuldan yaklaşık 1.3 milyon öğrenci katıldı. Bu sayı, AEP‘ye bu yıl kabul edilen yaklaşık 1000 ilk ve ortaokuldan 800.000 çocuğu da kapsıyor.

egitim img

Öğrenciler, GE Katmanlı İmalat Eğitim Programının son yarışmasında kar tanesi modellerini sundu.

Çocukların aldıkları eğitimi küresel ölçekte geliştirmeye adanmış böylesine bir topluluk, yalnızca öncü öğretmenlerle zenginleşebilir. Ancak ne yazık ki eğitim programının ilk yılında, AEP koordinatörleri programa katılan öğretmenlerin yaklaşık üçte birinin, üç boyutlu yazıcılarının boşta kalmasına izin verdiğini fark ettiler. Bu sorunun büyük bir kısmı, birçok insanın yazıcının nasıl kullanılacağını bilmemesinden kaynaklanıyordu. Okulların yalnızca %30’unun programa katılmadan önce üç boyutlu yazıcıları vardı ve %5’inden azı STEM müfredatlarına üç boyutlu üretim eklemişti. Bir tasarımın zaman içinde birçok adımı geçerek üç boyutlu bir modele dönüştürülmesi, tasarımların okullardaki işletim sistemlerine indirilmesi ve sonra da üretim işini yürütmek için USB belleklerin kullanılması gibi potansiyel yanlış adımlar da problemi oluşturan diğer etmenlerdendi. Polar3D CEO’su Greg LaLonde tüm bu sorunların Polar Cloud platformuyla değiştiğini söyledi. 

egitim img

Three Rivers İlköğretim okulundaki bir öğrenci, üç boyutlu yazıcıya tasarımını yüklüyor.

Polar3DPolar Cloud platformunu 2016’dan beri geliştiriyor. Artık okullar tüm programı herhangi bir cihazdan erişilebilen bir tarayıcı ile tek bir platformdan öğretebiliyor. Üç boyutlu üretim yapmak; Polar Cloud‘da oturum açmak, bir tasarım seçmek ve yazdırmaya göndermek kadar kolay.

Eğitim programına katılan öğretmenler için bu teknoloji oldukça yeniydi. Bu yüzden AEP’in Tinkercad, Fusion 360 ve Makers Empire 3D gibi CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımlarını geliştirmek için bir dizi kurs ve web semineri içeren zorunlu eğitim programlarına katıldı. 

Polar3D‘deki ekip aynı zamanda, yazıcıyı kullanmaya başladıklarında onları uyaran bir raporlama sistemi aracıyla katılımcıların gelişmelerini takip ediyor. Polar3D‘de programın denetlenmesine yardımcı olan Topluluk Yöneticisi Dean Morris, öğretmenlerin yazıcıyla neden ilgilenmediklerini görebildiklerini ve onlara ihtiyaçları olan desteği sağlamak için ulaşabildiklerini söylüyor. Ona göre, öğretmenler bu programı bir defa olsun denediklerinde, program o zaman anlam kazanmaya başlıyor. Öğrenciler sınıfa giriyor ve tasarımlarının ortaya çıkmasını izliyor. Bu, çok güçlü bir deneyim.

Bu tür bir uzman yardımı, öğretmenleri üç boyutlu üretim için yüreklendirebilir. Aynı zamanda daha fazla bilgi edinmek için geri gelmelerini sağlayan diğer bir faktör de meslektaşları. Öğretmenler Polar Cloud aracılığıyla başka bir öğretmenle iletişime geçebildi ve bu onları yeni fikirler, yeni hedefler için harekete geçirdi.

Bu iletişim akışının devamlılığını sağlamak için, Polar3D kendi platformu bünyesinde tartışma grupları kurdu ve öğretmenleri AEP Facebook sayfası gibi sosyal medya sayfalarını ziyaret etmeye teşvik etti.

egitim img

GE Katmanlı İmalat Eğitim Programı AEP’nin 2017’deki kuruluşundan bu yana 36 ülkede 1.296.000’den fazla öğrenci ve 2.000 okul programdan yararlandı.

Öğretmenleri gibi, öğrenciler de Polar Cloud platformundaki diğer üreticilerle bağlantı kurup iş birliği yaparak kendilerini geliştiriyor. Çocuklar, tasarımlarını platformda paylaşıyor ve başkaları tasarımlarını yorumlayabiliyor, uyarlayabiliyor veya kendileri yazdırabiliyor. Anlaşılan o ki üç boyutlu üretim yalnızca mühendisler için değil, aynı zamanda sanatsal yönü yüksek, yaratıcı tipler için de harika bir olanak.

AEP öğrencileri bu yıl, öğrencinin özgün tasarımlarını satan yepyeni bir çevrimiçi mağaza ile odağını e-ticaret dünyasına çevirecek. Ziyaretçiler bu internet sitesini ayrıca, yakındaki okulları aramak, basılı tasarımlar satın almak veya okula bağış yapmak için de ziyaret edebilecek. Satışlardan elde edilen tüm gelir ise fonları kendi takdirine bağlı olarak kullanan katılımcı okullara gidecek. Örneğin, Kanada’nın Nova Scotia kentinde bir okul, topladığı 600 doları, yakınındaki bir çocuk hastanesine bağışladı. LaLonde’a göre bu okul mağazası, öğrenci girişimciliğini geliştirmek ve ödüllendirmek için muhteşem bir fırsat.