Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Bir Meydan Okuma: Gökyüzünü Pembeye Boyamak

March 11, 2016

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm dünya ile eş zamanlı olarak bir rekor denemesi gerçekleştirildi. Guinness Dünya rekoru denemesine, aralarında seçilmiş 400 kız öğrenci ve General Electric Türkiye, Türk Hava Kuvvetleri, TEI ve ODTÜ gibi kurumların, alanında öncü kadın liderlerinin yer aldığı 600 kişi katıldı.

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nin bahçesinde Pembe Kâğıt Uçakların havalandığı etkinliğe, 10 farklı Anadolu ve Fen Lisesinden seçilen 200 kız öğrencinin yanı sıra, okulun öğrencileri de katıldı.

“TEI Havacı Kadınlar Buluşması” başlıklı söyleşi ile devam eden etkinlikte, havacılığa ilgi duyan kız öğrencilere sektör tanıtıldı. Söyleşide söz alan General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, Hv. Plt Üst. Fatma Öz, ODTÜ Havacılık ve Uzay Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilay Sezer Uzol, TEI NDT ve Özel Prosesler Kalite Müdürü Buket Topel ve MSI Dergisi Genel Koordinatörü Naile Bayraktar, konuşmaları ile kız öğrencilere ilham verdi; kadın liderlerin artmasının ülkemizin gelişimindeki önemine dikkat çekti.

Programın ardından Türkiye’de havacılık sektörünün en önemli kurumlarından biri olan ve GE ile birlikte dünya üzerindeki birçok uçağa motor ve motor parçaları üreten TEI tesisleri öğrencilere gezdirildi.

Öğrenciler, geleceklerine ve kariyerlerine dair ilham alabilecekleri üretim alanlarını gördü. Tek parçadan oluşturulan ve LEAP motorlarında kullanılan Blisk’lerin üretimini ve metal tozları ile parça üreten 3D printer gibi, GE – TEI iş birliği ve ileri üretim teknikleriyle üretilen parçalar ve üretim alanları öğrencilerle birlikte incelendi.