Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Bergama’daki Yeni Fabrika Yatırımımız

July 31, 2017

Geçtiğimiz hafta beni çok gururlandıran bir ana tanıklık ettim. GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde faaliyet gösteren ve rüzgar türbini kanadı alanında önde gelen bir tasarımcı ve üretici olan LM Wind Power’ın Bergama’da yer alan fabrikasının açılışını hem küresel liderlerimiz hem de yerel ve ulusal devlet erkanımızla gerçekleştirdik. Fabrikanın temelinin atılmasından sadece bir yıl geçmişti ama ilk türbin kanadı çoktan üretilmişti.

Bergama fabrikası, LM Wind Power’ın bu yılın başında GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra dünyada faaliyete geçirdiği ilk yeni kanat üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Özetle, ilk yatırım Türkiye’ye oldu diyebiliriz.  Bu da ayrı bile mutluluk verici gelişme…
Hitit, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok devletin izleri bulunan, tarihi dokusuyla anılan ve uygarlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bergama, artık yerli üretime sağladığı katma değer ile de öne çıkacak.

Türkiye’de yerel üretimin gelişimi için oldukça değerli olduğunu düşündüğümüz 50 milyon dolarlık bu yatırım; bölgede üretim operasyonlarından teknik mühendislik, servis, yönetim ve destek hizmetlerine kadar çok çeşitli alanlarda 450 yetkin teknik çalışana iş imkânı sağlıyor. Çalışanların yetkinlik kazanması içinse bu tesiste Mükemmellik Merkezi yer alıyor. Nedeniyse; kanat üretimi uzmanlık isteyen özel bir alan olması ve ancak kapsamlı eğitimlerin sonucunda bu alanda yetkin personellerin yetiştirilebilmesi.  Bu eğitimler de bölgede bu konuda uzman insan kaynağı sayısının artmasına da destek sağlıyor.
Diğer taraftan; GE’nin teknik rollerde kadın çalışanlara daha fazla rol verilmesi ve teknik rollerde cinsiyet eşitliğinin sağlanması vizyonu ise LM Wind Power Bergama tesisi için de geçerli. Tesiste halihazırda çalışan 287 personelin yüzde 24’ü kadınlardan oluşuyor. Ve bu kadınların %92’si teknik rollerde görev alıyor. Bu oranın giderek yükselmesi de yatırım planımızın bir parçası.

GE olarak yaklaşık 70 yıldır Türkiye’de havacılık, ulaşım, enerji, sağlık ve inovasyon gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2000’inin üzerindeki çalışanımız 5 ayrı şehirde 8  farklı tesiste yerelleşme, altyapı geliştirme ve inovasyon konularına odaklanıyor. LM Wind Power ile gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımımız ise hem yerel üretim ve istihdamı destekliyor, hem de Türkiye’nin sürdürülebilir enerji hedefleri için önemli bir rol üstleniyor.

Bu büyük projeye destek veren, çabalayan, mesai harcayan herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Fabrikada üretilen ilk türbine hepimiz kişisel imzalarımızı dileklerimizi yazdık. Umarım ki bu fabrika bölgenin önemli üretim tesislerinden biri haline gelir.

Canan M. Özsoy

image_image