Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

Mobiele polikliniek GE arriveert in Olympisch Dorp

May 10, 2012

GE Benelux levert MRI- en CT-scanners voor Olympische atleten

Rotterdam, 10 mei 2012 - Drie enorme mobiele poliklinieken, voorzien van medische apparatuur van GE Healthcare, zijn vanuit Rotterdam aangekomen in Londen. De apparatuur wordt ingezet in de polikliniek in het Olympisch Dorp tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2012.

Met de polikliniek ondersteunt GE Healthcare topatleten met de nieuwste technologie voor medische scans, zoals MRI-, CT- en röntgenapparatuur. De gezondheidsdivisie is onderdeel van GE, wereldwijd partner van de Olympische Spelen, en werkt nauw samen met de London Organising Committee for the Olympic and Paralympic Games (LOCOG) om op medisch gebied een belangrijke bijdrage te leveren aan de Spelen van 2012.

Roland Teixeira, Country Executive van GE Benelux: "Het is mooi om te zien hoe de mobiele units vanuit Rotterdam in Londen zijn afgeleverd. Ook omdat het symbool staat voor negen maanden van intensieve technische inspanningen om deze te ontwerpen en produceren. Met de mobiele polikliniek zijn ook de Nederlandse atleten verzekerd van de beste medische ondersteuning." De komende weken levert GE Healthcare een groot aantal technologische voorzieningen af in de polikliniek in Londen , zoals MRI-, CT-, echo-, ECG-, IT- en röntgenapparatuur.

Dr. Phil O'Connor, consulterend MSK-radioloog uit Leeds, UK, zal de polikliniek leiden en verwacht tijdens de Spelen circa 600 MRI-onderzoeken uit te voeren. "De polikliniek stelt 's werelds beste apparatuur ter beschikking aan de beste atleten ter wereld. De aflevering van de MRI- en CT-apparatuur is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we startklaar zijn voor de Spelen." Tijdens de Olympische Spelen is een team van technisch personeel van GE Healthcare 24 uur per dag, 7 dagen in de week ter plaatse voor ondersteuning en onderhoud van de medische apparatuur.

Over GE
GE (NYSE: GE) werkt aan zaken die ertoe doen. De beste mensen en de beste technologieën pakken de grootste uitdagingen aan. We zoeken naar oplossingen op het gebied van energie, gezondheid, transport en financiën. De wereld van energie voorzien, in beweging houden en de gezondheidszorg verbeteren. Niet alleen denken. Doen. GE werkt. Voor meer informatie, bezoek de website op www.ge.com.

Over GE in de Benelux
GE is al ruim vijftig jaar actief in België, Luxemburg en Nederland. In het derde kwartaal van 2011 vestigde GE Benelux zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het Europese hoofdkantoor van GE is gevestigd in Brussel. GE Benelux richt zich vooral op de sectoren transport & mobiliteit, energie en gezondheidszorg. In 2010 tekende GE een strategisch samenwerkingsverband met het Havenbedrijf Rotterdam, gericht op innovatie in de haven. Meer informatie staat op www.ge.com/nl.

Barbara Vermeire
GE
[email protected]
+32-2-235-6960
+32-(0)475-91-25-63

Meeuwes de Ruiter
Sterk Werk
[email protected]
+31-(0)10-456-78-49


business unit
tags