Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

GE Türkiye İnovasyon Merkezi, ilk yılında sanayi için dijital çözüm merkezi oldu

February 09, 2017

·         General Electric’in (GE) küresel inovasyon ağındaki 8 küresel merkezinden biri olan GE Türkiye İnovasyon Merkezi, ilk yılında önemli işbirlikleri ve projeler ile dijital ekosistemi geliştirme yönünde hızlı yol aldı.

·         Türkiye İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere üst düzey yöneticilerden üniversite öğrencilerine kadar 1.200’den fazla kişi katılım gösterdi.

·         İlk yılında GE Türkiye İnovasyon merkezi müşteri ve paydaşlarıyla birlikte Türkiye’de sanayinin dijitalleşmesine katkı sağlayacak konulara odaklandı. 

 

İSTANBUL- 06.01.2017. General Electric’in (GE) küresel inovasyon ağında önemli bir yeri olan GE Türkiye İnovasyon Merkezi ilk yılında etkin işbirliklerine imza attı. Merkezi ilk yılında 250’e yakın paydaş kurum ziyaret ederken, üst düzey yöneticilerden üniversite öğrencilerine kadar toplamda 1.200’den fazla kişi etkinlik ve projelere katılım gösterdi. Böylelikle GE’nin 8 inovasyon merkezi, 9 küresel araştırma merkezi, 13 GE garaj atölyesi ve 3 dijital atölyeyi içeren küresel ağının genç aktörlerinden biri olan Türkiye İnovasyon Merkezi ilk yılında yerel işbirlikleri ile dijital ekosistemi geliştirme yönünde önemli mesafe kat etti.

General Electric Türkiye İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, müşteri odaklılık yaklaşımı ile teknoloji geliştirmeye başlayan inovasyon merkezinin ilk yılında müşteriler ve paydaşlarla endüstriyel bir kuluçka merkezi olarak hizmet vererek işbirliği ve birlikte inovasyon platformu olarak faaliyet gösterdiğini belirtti. Şahbaz, “Merkez, Türkiye’de GE’nin dünya çapındaki 9 küresel araştırma merkezini  hem şirketlerimize hem de üniversite ve kamu kurumlarımıza bağlayan bir köprü görevi görüyor. Dünyada yeni gelişen birlikte inovasyon yöntemini Türkiye’de öncü olarak uygulamaktan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.  

Anadolu için Çözüm ve İşbirliği Merkezi

GE Türkiye İnovasyon Merkezi, ilk yılında dijital sanayi ile ilgili birçok ürün ve çözümün sunulduğu bir merkez işlevi gördü. Dijital sanayi uygulamalarının demosunu bulunduran İnovasyon Merkezi’nde sanayiciler, yenilikçi verimlilik sağlayan çözümleri keşfetti. Merkez, dijital dönüşümün tüm Anadolu’ya yayılması hedefiyle Türkiye’nin farklı yerindeki ticaret odalarıyla biraraya geldi. Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası, Kocaeli Sanayi Odası ve Denizli Sanayi Odası ile ortak etkinlikler yapıldı. 2017 yılının ilk etkinliği ise 11 Ocak’ta TOBB’la ortaklaşa gerçekleştirilecek olan “Otomotivin Geleceği” olacak. 2017 içinde TOBB ile ortak enerji, müteahhitlik ve gemi inşa sektörlerinde dijital dönüşüm zirveleri gerçekleştirilecek.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketleriyle de ortak çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarda, GE’nin farklı işkollarını kapsayan yenilikçi çözümler platformu olan ve  GE’nin tüm ürün ve çözümlerini içeren dev bir mağaza işlevi gören GE Store’un müşterilere sunduğu somut fırsatlar tanıtıldı.  

Ekosistemin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar

Türkiye İnovasyon Merkezi, ekosistemin geliştirilmesine yönelik ciddi düzeyde katılımın gerçekleştiği etkinlikler de düzenledi. Dünyanın ilk endüstriyel bulut platformu olan Predix, GE Dijital ve Akıllı Üretim ile ilgili gerçekleştirilen ‘Predix Günü’ne 50’nin üzerinde bilişim yöneticisi ve GE lideri katıldı.

Ekosistemin geliştirilmesi yönünde üniversite öğrencileri ile de çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda İTÜ ve Özyeğin Üniversitesi’nden 25’I aşkın öğrenciye prototip oluşturma sürecinde 3 boyutlu yazıcıların kullanım alanları aktarıldı.

Yaşam Bilimleri Laboratuvarı’nda müşteri eğitimleri

GE Türkiye İnovasyon Merkezi ilk yılında müşterilerin süreçlerini geliştirme yönünde etkin eğitim çalışmalarına da imza attı. Nisan ayında merkezideki Yaşam Bilimleri Laboratuvarında ilk resmi müşteri eğitim çalışması yapıldı. Eğitimleri ve laboratuvar deneyimlerini birleştiren bu 3 günlük eğitim toplamda 9 farklı müşteriye sunuldu. Nisan ve Eylül’de IN Cell 2200 Analyzer atölyesi ve Biacore T200 eğitimi yine merkezde 18 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Fast Trak kapsamında küresel işbirliklerine de imza atıldı. İtalyan eczacılık şirketi için küresel Fast Trak süreç geliştirme projesi kapsamında molekül arıtmaya ilişkin deneyler ve test çalışmaları ile İstanbul Fast Trak laboratuarında yapıldı.

Temel hedef, gelişmiş üretim ve endüstriyel internet çözümleri sunmak

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin temel hedefleri, ekosistem dahilinde yerel inovasyonları teşvik etmek, endüstrilerin karşılaştığı işbirliği ve ortaklık zorluklarının aşılmasına yardımcı olmak ve müşterilerin üretimlerini ve operasyonel verimliliklerini artırmak için gelişmiş üretim ve endüstriyel internet çözümleri sunmak olarak sıralanıyor.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde tam teşekküllü bir GE Sağlık ve Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, kalıcı bir GE Garaj atölyesi; enerji, sağlık havacılık, su, petrol &gaz, taşıma ve aydınlatma sektörleri hakkında bol miktarda endüstriyel bilgi, Endüstriyel İnternet çözümlerine dair detaylar ve Türkiye’deki potansiyel uygulama alanları; akademik yayınlara erişim, veri kümeleri, fikirlere ve çözümlere ilham vermesi için GE patent kitaplığı bulunuyor.


business unit