Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

GE, LM Wind Power'ı satın alma sürecini tamamladı

May 16, 2017

·         GE'nin rüzgar türbini kanadı üretimini şirket bünyesine alması, tedarik zincirini güçlendirecek, rekabet gücünü artıracak ve müşterilere daha fazla katma değer sağlayacak.

·         LM Wind Power, sektördeki tüm firmalara rüzgar türbini kanadı tedarik etmeye devam edecek.

·         Anlaşma, GE’nin gelirlerine 2018 yılında yansıtılacak.

İstanbul - 20 Nisan 2017 Dünyanın öncü dijital endüstriyel şirketi GE (General Electric), Danimarka merkezli teknoloji geliştirici ve rüzgar türbini kanat üreticisi LM Wind Power’ı satın alma sürecini tamamladı. Satışın tamamlanması Avrupa Birliği, ABD, Çin ve Brezilya’daki düzenleyici kurum onaylarının ardından gerçekleşti.

GE, şirketi 1,5 milyar euro (1,65 milyar dolar) karşılığında satın almak üzere Londra merkezli özel sermaye şirketi Doughty Hanson ile Ekim 2016'da anlaşmaya varmıştı. Satın alma ile birlikte rüzgar türbini kanadı tasarımı ve üretimi artık GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yapılacak. Böylece şirketin enerji üretimini artırma ve müşterileri için değer yaratma kabiliyeti gelişecek. LM Wind Power hem karasal (onshore) hem de açık deniz (offshore) alanlarında hizmet vermeyi sürdürecek.  Anlaşma, GE’nin gelirlerine 2018 yılında yansıtılacak.

GE Yenilenebilir Enerji Başkan ve CEO'su Jérôme Pécresse, "LM Wind Power’ın satın alımının tamamlanması, en hızlı büyüyen enerji üretimi segmenti olan rüzgar türbini işimizin büyümesini desteklemek için ihtiyaç duyduğumuz operasyonel verimliliği sağlıyor. LM'nin ileri teknolojisi ve kanat mühendisliği sayesinde, rüzgar türbinlerimizin genel performansını artırabiliyoruz. Bu da elektrik maliyetini düşürmemizi ve müşterilerimize daha fazla değer sunmamızı sağlıyor. Bu satın alma ile birlikte, yenilenebilir enerjideki ilerlemenin destekçisi ve GE’nin büyümesindeki itici güç olacağız" dedi.

LM Wind Power CEO'su Marc de Jong konuyla ilgili olarak, "Uzun zamandır süregelen LM Wind Power ve GE ortaklığı, Amerika’da ilk açık deniz (offshore) rüzgar santralinin kurulması da dahil olmak üzere pek çok yenilik ve ticari başarıyla sonuçlandı. Bu birleşmede teknolojik gelişmemizi hızlandırıp, daha fazla müşteriye ulaşmamıza yardımcı olacak pek çok dijital ve ileri üretim teknoloji fırsatları görüyoruz" dedi.

LM Wind Power, GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde ayrı bir işletme olarak faaliyetini sürdürerek GE'ye hem karasal (onshore) hem de açık deniz rüzgâr türbinleri (offshore) için kanat tedariği sağlayacak. LM Wind Power, müşterilerin gizli verilerini korumak için oluşturduğu protokoller ve aldığı önlemlerle rüzgar endüstrisinin diğer oyuncularına da kanat tedarik etmeye devam edecek.

Bu anlaşma ile GE yenilenebilir enerji alanındaki yetkiniliğini derinleştirmeye devam ediyor. GE, geçtiğimiz yıl ABD'de ilk açık deniz (offshore) rüzgar santralini devreye soktu ve Çin'deki ilk açık deniz (offshore) projesini aldı. Bunların yanı sıra dijital rüzgar santrali ve dijital hidroelektrik santrallerinin açılışını yaptı ve rüzgar-güneş ve hidro-rüzgar alanlarında hibrit projeler geliştirdi.

GE, enerji maliyetlerini düşürürken aynı zamanda elektrik üretimini maksimize ederek, dünyaya ekonomik ve sürdürülebilir enerji getiren ve müşterileri için daha fazla değer sunan yenilenebilir enerji projelerini yerel ölçekte sunmayı hedefliyor.

Anlaşma ile ilgili daha fazla bilgi için www.gerenewableenergy.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

GE Yenilenebilir Enerji Hakkında:

GE Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir enerji endüstrisinin en geniş ürün ve hizmet portföylerinden birini bir araya getiren 10 milyar dolarlık bir start-up'tır. Onshore  ve offshore rüzgarı, hidrojen ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi gibi yenilikçi teknolojileri birleştiren GE Yenilenebilir Enerji, dünyayı daha iyi ve daha temiz hale getirmek için bugüne dek dünya çapında 400 gigawattın üzerinde kapasiteye sahip kurulum gerçekleştirdi. 55'i aşkın ülkede 12.000'den fazla çalışanı ile GE Yenilenebilir Enerji, dünyanın ilk dijital endüstriyel şirketinin kaynaklarının desteğine sahip. Hedefimiz; uygun fiyatlı, güvenilir ve sürdürülebilir enerji arasında seçim yapmak zorunda olunmadığını tüm dünyaya göstermek. Bizi @GERenewables’dan takip edebilirsiniz.


business unit